A választás a demokrácia ünnepe. A szerkesztőségek várják az országgyűlési választásokat, mert négyéves munkájuknak általában ez jelenti a fénypontját. Függetlenül a politikai viszonyoktól. Így lehettek ezzel a közmédia online munkatársai is, ha másért nem, azért, mert idén egy szalmaszálat sem kellett odébb tolniuk. A közmédia internetes szerkesztősége ugyanis egy egyszerű, ám szerfelett ízléstelen grafikával oldotta meg a választási eredmények "közzétételét":

 

valer.JPG

 

Részletes választási adatokat, infografikát tehát nem közölnek, miért is tennék: helyette a valasztas.hu oldalra irányítják az érdeklődőket. Mondjuk ilyen felkészült grafikusok keze munkáját érdekes volna látni. És még arra is lusták, hogy a napközbeni adatokat közlő oldalt linkeljék: hadd keresgessen a választópolgár maga, ha annyira kíváncsi. Nyilván este sem frissítenek, és nem az eredményekhez irányítják az olvasókat, hanem változatlanul a Nemzeti Választási Iroda főoldalára.

 

 hirado2014.JPG

 

Be kell látni: igaza van a közmédiának! Mi egyébre is tartja az internet-szolgáltatás tartalmi részét kiszolgáló csaknem százfős szerkesztőséget, mintegy negyvenfős hírszerkesztőséggel? Remélhetőleg a közmédia online minden munkatársa kellemesen ellebzsel a Kunigunda úti Igazság Palotájában. Esznek-isznak, jól érzik magukat, és mit sem törődnek a választási eredmények közzétételével.

Ügyes grafikusok, megfellebbezhetetlenül hozzáértő főnökök karéjában biztosan jólesik a zsíroskenyér.

Nem járunk messze az igazságtól, ha megpendítjük, hogy bárki szívesen eldőzsölgetne egy szerkesztőségben havi 4-500 ezer forintos fizetésért úgy, hogy ezért a pénzért már deklaráltan is semmit nem kell csinálnia.

Klassz munkahely!

Kíváncsian várjuk: a választásokat megnyerő Fidesz meddig tartja ott ezeket a semmirekellő, ingyenélő mamelukokat?

Update: a hirado.hu sorban adogatja ki az MTI ömlesztett egyéni eredményeit. Szép teljesítmény! Legalább copypaste-re futja.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr985965717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trackers 2014.04.07. 08:42:23

"a hirado.hu sorban adogatja ki az MTI ömlesztett egyéni eredményeit."

Tudtommal ez eddig is így volt.
Az eredményeket onnan veszik, és politikai elemzők magyaráznak közben.

Ahogy most is.

Nekem nem rémlik, hogy a szocik alattt máshogy lett volna.

párisi köz 2014.04.07. 09:26:11

"Részletes választási adatokat, infografikát tehát nem közölnek, miért is tennék: helyette a valasztas.hu oldalra irányítják az érdeklődőket."

Hogy 2014-ben ne legyenek képesek interaktív grafikát csinálni az egy vicc. A választás.hu ráadásul a hivatalos oldal. Száraz és nehezen kezelhető információmennyiséggel.

eßemfaßom meg áll 2014.04.07. 10:44:45

@párisi köz: Diszlexiás internetezőknek megcsinálják a nagy színes képeket a többiek, akit meg a száraz precíz tények érdekelnek az megnézi a választásponthun.

word first problem megoldva.
süti beállítások módosítása